Kiinteistö Oy Stolpenhovi, Vähäkyrö

Lännen maalämpö suoritti maalämpöpumpun asennuksen Kiinteistö Oy Stolpenhoville talvella 2014–2015. Kyseessä on vanhempi kerrostalokiinteistö, joka rakennettiin 1940- ja 50-luvun vaihteessa. 1960-luvun lopulla kiinteistöä laajennettiin, minkä myötä asuinpinta-ala kasvoi jopa 800 neliöön.

Uudenlaista haastetta asennustyöhön toi suuri kiinteistö sekä 20 asteen pakkanen, mutta urakka sujui täysin ongelmitta alusta loppuun saakka. Helmikuussa 2015 maalämpöpumpun asennus oli valmis otettavaksi käyttöön. Ennen maalämpöpumppuun vaihtamista kiinteistöä lämmitti vanha öljykeskuslämmitys. Lämmitysjärjestelmän päivittämisellä maalämpöpumppuun oli merkittävä vaikutus kuluihin – asennuksen ansiosta kiinteistön lämmityskulut puolittuivat.

Kiinteistön omistaja Markku Kesti on ollut erittäin tyytyväinen maalämpöön: ”Maalämmön käyttöönoton ansiosta olemme kokeneet huimia säästöjä. Urakoitsijaksi suosittelemme Lännen maalämpöä, joka hoiti asennuksen moitteettomasti. Ainoa mitä olemme jälkeenpäin pahoitelleet, on se, että emme tilanneet maalämpöpumpun asennusta jo aiemmin.”

Jos haluat tietää lisää maalämmön vaikutuksista lämmityskuluihin, tutustu sivustoon www.energiapakkaus.fi.Sivustolta löydät kohteet, joihin on asennettu maalämpöpumppu sekä kulutukset ennen ja jälkeen.