J-M Latvala, JM-Rally Parc Férme

 

Suomalaisen MM-luokan ralliautoilijan Jari-Matti Latvalan ralliautonäyttelyn, Tuurissa sijaitsevan JM-Rally Parc Férmen, tilat kokivat vuonna 2016 ison muutoksen. Alun perin 2004 rakennettu, 250 neliön kokoinen rakennus jäi pieneksi, joten sen yhteyteen päätettiin tehdä 500 neliön laajennus. Tuleva remontti tarjosi myös sopivan tilaisuuden pohtia energiamuotoa, jota hallissa käytetään.

Jari-Matin päätös syntyi nopeasti: ”Maalämpö on ehkä kallis investointi, mutta se maksaa itsensä nopeasti takaisin edullisten käyttökustannusten vuoksi. Lisäksi sitä on huoleton käyttää!” Tarjouksia tuli usealta lämpöurakoitsijalta. Niiden joukosta valikoitui Lännen maalämpö, sillä yrityksen tarjous täytti parhaiten Jari-Matin toiveet ja vaatimukset. Lisäksi Lännen maalämpö tarjosi pisimmän takuun pumpuille.

Sopimus allekirjoitettiin avaimet käteen -periaatteella syksyllä 2015. Asennukset toteutettiin, kun se muiden rakennustöiden ohessa oli mahdollista. Itse maalämpöpumppu asennettiin alkutalvesta 2016. Vaikutukset hallin lämmityskuluihin ovat olleet merkittävät – vaikka hallin koko on kasvanut, niin kulut ovat pienentyneet.

Päätöstä maalämpöön siirtymisestä ei ole siis tarvinnut katua, sillä lopputulos on ollut erinomainen. Jari-Matti suositteleekin sekä maalämpöä että Lännen maalämpöä urakan toteuttajaksi myös muille.

Jos haluat tietää lisää maalämmön vaikutuksista lämmityskuluihin, tutustu sivustoon www.energiapakkaus.fi. Sivustolta löydät kohteet, joihin on asennettu maalämpöpumppu sekä kulutukset ennen ja jälkeen.