Maalämpöpumpun toiminta

lampopumpun-toiminta

Maalämpöpumpun toiminta on helppo ymmärtää, kunhan on ensin tutustunut hieman tekniikkaan. 

Keruuputkistoissa kiertävä lämmönkeruuneste (bio alkoholi) on sinällään liian kylmää käytettäväksi lämmitykseen, joten maalämpöpumppu pumppaa nesteen lämmönsiirtimeen, jota kutsutaan höyrystimeksi. Höyrystimessä ympäristön lämpöenergia siirtyy kylmäaineeseen, jolloin kylmäaine höyrystyy.

Tämän jälkeen kompressorille siirtynyt kaasumainen kylmäaine puristetaan korkeaan paineeseen, jolloin paineen lisääntyminen nostaa lämpötilaa. Nyt korkeaan lämpötilaan puristettu kylmäaine siirtyy toiselle lämmönsiirtimelle eli lauhduttimelle.

Maalämpöpumpun lauhdutin siirtää lämmön talon lämmitysjärjestelmään (vesikiertoinen) ja lauhduttaa kylmäaineen jälleen viileäksi ja nestemäiseksi. Lopuksi paine poistetaan paisuntaventtiilin avulla ja kierto voi alkaa alusta.

Maalämpöpumppu on tekniikkansa ansiosta erittäin toimintavarma ja huoleton, joten omistajan ei - niin halutessaan - tarvitse tietää mitään itse tekniikasta. Lännen Maalämmön ammattilaiset kouluttavat ostajan, jotta säätönappulat ja muu maalämpöpumpun toiminta on asiakkaalle tuttua.

Mitä tämä kaikki sitten maksaa? Lue maalämmön hinnoista ja osaat arvioida, mitä maalämpö sinun tapauksessa voisi maksaa.

Ota rohkeasti yhteyttä, niin käydään maalämpöpumpun toimintaa läpi kasvotusten ja vastaamme sinua arvelluttaviin kysymyksiin.

Ohessa yksityiskohtainen selostus, millainen on maalämpöpumpun toiminta.