Maalämpöpumpun hyödyt

Maalämpöpumpuilla voit säästää merkittävästi kotisi energiakustannuksia. Usein maalämpöpumppu säästää jopa 75%, kun se on asennettu esimerkiksi vanhan öljy- tai sähkölämmityksen tilalle. Maalämpö ei ole suuresti riippuvainen energianhintojen heilahteluista, koska ympäristöstä saatavan energian osuus on aina ilmaista.

Uusiutuvan energian käyttö on vaivatonta ja puhdasta. Ei tarvitse tilata öljyä ja päästöt ilmakehään loppuvat. Suuremmissa määrin maalämpö vaihdetaan myös puukattilan tilalle jos puunteko tai sen polttaminen on käynyt liian työlääksi. Maalämpöpumpun käyttäjä pienentää niin energiakustannuksiaan, kuin hiilijalanjälkeään.

Maalämpösysteemeihin voidaan usein lisätä myös auringon lämpöä kerääviä laitteita. Esimerkiksi aurinkokeräimellä pystyy kattamaan jopa 50% käyttöveteen tarvittavasta energiasta. Myös talon viilennys on mahdollista maalämpöpumppua käyttäen.

Nyt tiedät, miksi maalämpöpumppu on järkevä hankinta. Ymmärtääksesi tekniikasta, lue lisää Maalämpöpumpun toimintaperiaate-sivuilta.